S!NC Vocalcoaching

Jeugd1Even voorstellen

Lynsey Carli: op 4 jarige leeftijd meegedaan aan een talentenjacht in Prinsenbeek, waar ze is geboren en getogen.

Nu is zij een gerenommeerde vocal-en bandcoach met eigen praktijk in Breda. Ze heeft les gegeven op de Herman Brood Academie, Rock City Institute en Nieuwe Veste, centrum voor de kunsten.

“Van mijn opa heb ik al op jonge leeftijd noten leren lezen en orgel leren spelen. Ik kon eerder noten lezen dan woorden.” Haar opa, John Carli, was erg muzikaal en zeer kritisch en had al zijn kinderen een instrument geleerd om zo de band B-FLAT te beginnen. Jaren later heeft Lynsey het stokje overgenomen van haar moeder die in deze band de vocalen voor haar rekening nam.

Jeugd2Ook op de middelbare school  Markenhage, Breda kreeg Lynsey de kans om op te treden met de schoolband en de KUL (Kulturele avonden). Zij was toen 15 jaar en de start van haar zang-carriere was gemaakt.
Ze had daarvoor orgelles gevolgd bij orgelschool Annelies Peemen in Breda en later piano-, saxofoon-,zang-, basgitaar-, en bandlessen op de Stedelijke Muziekschool Breda (later Nieuwe Veste) waar ze later ook is gaan lesgeven.
Vervolgens is zij naar het Rotterdams Conservatorium (Codarts) (’93-’99) gegaan om zang lichte muziek te studeren.
In de jaren die volgden heeft ze in verschillende bands gespeeld met diverse artiesten en muzikanten (Lynsey Carli Band, Erik Corton, Shirma Rouse, Peter Koelewijn, Bastiaan Ragas, Berget Lewis, Gingerpig, Ali B etc.) door heel Nederland, studioklussen, naar het buitenland gereisd met diverse bands, workshops gegeven bij bedrijven en scholen. “En nog steeds is op het podium staan met een vette band het allerleukste wat ik doe naast het lesgeven”.